Bu Blogda Ara
15 Aralık 2011 Perşembe
4 Aralık 2011 Pazar
Şifalı Bilgiler Burada.com

saglikliyasa.com un verdiği bir bilgiye göre; Organik terimi edebiyatta ilk defa 1517 yılında, organik besin terimi ise ise 1869 yılında kullanılmış. (Bu konuyu ayrıca başka bir yazımda ele alıp Organik teriminin tarihine doğru bir yolculuğa çıkacak ve sizleri de gemimde yolcu ve misafir edeceğim..)
Genel tanımına bakacak olursak Organik besin; kimyasal maddeler, hormonlar,antibiyotikler ve tarım ilacına maruz kalmadan hayvan ya da bitki kökenli canlı organizmalardan elde edilen yiyecek demektir.
Doğal tarım yöntemleri genelde daha çok iş yükü gerektirir ama çevreye ve sağlığınıza daha azzarar verir. Aslında, ürün rotasyonu, dikkatli hasat, yerel çevreyi özümseme ve organik gübreleme yöntemleriyle yerel ekolojiyi geliştirir. Geleneksel organik olmayan hasat, ürünlerin üzerine direk olarak sıkılan ya da toprağa enjekte edilen yoğun miktarda kimyasal madde ve gübreleme gerektirir.
Bu gelen tarlaların yüzey akışında ciddi problemler yaratır ve yer altı sularının kirlenmesine neden
olur. Bu tortular, biyobirikim denen bir süreçle vahşi yaşamı da besler ve doğanın tüm dengesini
bozar. Bu toprak sentetik katkı maddelerine bağışıklık yaratarak toprağın bileşimi de etkisiz hale
getirir; bu da kimyasal maddelerin kullanımını artırır.
Kendimize sürekli şunu hatırlatmalıyız: organik ürün satın almadığımızda kendimizi riske atıyoruz.
Sadece gezegeni değil kendi sağlımızı da riske ediyoruz.
Organik Ürün Satın Almanın Faydaları
1. organik besinler Kimyasal madde olmayan bitkiler ve besinlerdir. Sanırım daha fazla bahsetmemize gerek yok.
2. Organik besinler doğal sürdürebilir tarım olanağı sunar. Organik ürünler toprağın yapısını bozmaz, organik gübreleme yoluylaürün rotasyonuna elverir ve doğal yaşam döngüsüne asla zarar vermez. organik tarım aslında sürdürülebilir bir ekonomik modeldir.
3. organik tarım tarım işçilerinin sağlık bakımından güvenliği için önemlidir . Organik olmayan ürünleri hasat eden işçiler direk olarak tarımsal kimyasallara maruz kalır. Deride kızarıklık, akciğerlerin tahribi ve bir çok bilinen kanser gibi sağlık risklerine yol açar. Organik işçiler bunlar hakkında endişe etmemelidir.
4. Azalmış kirlilik. Organik tarım, hava, su ve toprak kirliliğine neden olacak maddelerden kaçınır.
Atıkların yok edilmesi ve kimyasal üretimi problemlerine asla katkıda bulunmaz.
5. Organik besinleri tüketirsek uzun ve sağlıklı yaşam olanağından dolayı bedenlerimiz bizlere teşekkür edecek!
Doğadan uzak yaşamaya, kirlilik ve stresin içinde yaşamaya okadar alıştık ki, dünyanın ekolojik düzeni okadar bozuldu ki artık mevsimleri bile yaşayamaz, mevsimlerin kendine has sebze ve meyvelerini bile tadında yiyemez olduk. Kokular tatlar değişti. Eskiden kış meyveleri yada sebzeleri için kışın gelmesini beklerken şimdi yazın bile kestane erik yer olduk. Sizde kışın satılan karpuzu bırak tatmayı görmek bile istemeyenlerdenseniz haydi organik beslenmeye.. yazın sıcağında buz gibi karpuzu beyaz peynirle yemedikten sonra ne anlamı kalır öyle değil mi?
Hangi sebzeler neye faydalıdır? Hangi bitkiler şifalıdır? Hangi içkiyle ne kullanılmalı* Hangi mezsimlerde hangi yiyecek-içeceklere yönelinmeli hepsini ve çok daha fazlasını buradan konuşup tartışıyor olacağız..
Görüşmek üzere, sağlıklı ve bol enerjili günlerrr...
Etiketler:
organik besin,
organik besin maddeleri,
organik besin maddeleri nelerdir,
organik besin nedir,
organik besinler,
organik besinlerin yararları,
organik beslenme,
organik beslenme nedir
Yer:
Türkiye
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)